English version

Hoe schrijf ik een goede review over een werkgever?

11 februari 2020

Tips om zowel fair als anoniem te blijven

In dit artikel geven we je wat tips hoe je een goede review kan schrijven over een bepaalde werkgever. Enerzijds om mensen die overwegen om bij deze werkgever te gaan werken te voorzien van nuttige transparante informatie. Anderzijds om de werkgever van goede feedback te voorzien waar hopelijk wat van geleerd wordt. Een goede bedrijfscultuur is namelijk enorm belangrijk voor iedereen!

1. Wees eerlijk

Het is verleidelijk om even je verhaal net wat aan te dikken, zeker als je ervaring negatief was. Maar probeer die verleiding te weerstaan!

Andersom kan het natuurlijk ook voorkomen dat je een te positieve review plaatst om je werkgever een plezier te doen. Zodra wij vermoeden dat hier sprake van is, zullen wij je review niet accepteren.

2. Hou het zo algemeen mogelijk

Als je liever anoniem wilt blijven, verstrek dan geen informatie waaruit je identiteit kan worden afgeleid. Werkte je bijvoorbeeld bij een klein bedrijf of was je wellicht de enige in jouw functie, hou je review dan zo algemeen mogelijk. Het is dan raadzaam om in plaats van allerlei voorbeelden van gebeurtenissen te noemen, in algemene bewoordingen te omschrijven wat die gebeurtenissen tot gevolg hadden.

3. Gebruik geen scheldwoorden of discriminerende taal

Wij accepteren geen reviews waarin scheldwoorden worden gebruikt, of waarin mensen worden beledigd of gediscrimineerd. Ten eerste omdat wij als doel hebben om de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Je boodschap zal beter binnenkomen als je constructieve taal gebruikt en geschreven vanuit een houding van `ik wil met deze review dat de werkgever er wat van opsteekt`.

4. Vul alleen de velden in die je in wilt vullen

De enige velden die je in moet vullen zijn de naam van het bedrijf, en de samenvatting. De rest is allemaal optioneel dus je hoeft geen zaken te noemen die of niet relevant zijn, of waar je het liever niet over wilt hebben. Dit hebben we bewust gedaan om het heel laagdrempelig te houden, maar ook mensen die wel veel willen melden, dit ook kunnen!

5. Noem geen vertrouwelijke informatie

Reviews die handelsgeheimen of vertrouwelijke informatie bevatten kunnen we helaas niet accepteren omdat het niet relevant is, en het zou de werknemer kunnen schaden.