English version

7x echt goede techbedrijven om voor te werken uit Groningen

12 maart 2020 (laatste update 14 augustus 2020)

Wat zijn nou echt leuke techbedrijven om voor te werken in de start-up capital van het Noorden? Wat zijn de bedrijven die zowel qua product interessant zijn en ook qua bedrijfscultuur alles goed op de rails hebben? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en presenteren je onze beste vondsten!

Voys

Een werkgever die veel doet op het gebied van "employee happiness" is Voys! Deze internationale werkgever, die al sinds 2006 bezig is om bedrijven te voorzien van vooruitstrevende telefonie oplossingen, werkt met het zogenaamde "holacracy" model. Dit is in het kort uit te leggen als "werken zonder bazen". Elke werknemers is daarmee eigenlijk een soort van zelfstandig ondernemer, wat in veel vrijheid en verantwoordelijkheid resulteert. Ze hebben zelfs een indrukwekkend handboek waarin nieuwe werknemers de geschiedenis van het bedrijf wordt uitgelegd, hoe je eerste werkdag eruit ziet, en waar de normen en waarden van het bedrijf worden uitgelegd. Kreten als "Wij zijn ervan overtuigd dat gelukkige collega's zorgen voor gelukkige klanten." en het feit dat nieuwe papa's niet de wettelijke 2 dagen maar 2 weken verlof krijgen, klinken ons in ieder geval als muziek in de oren. Hier worden medewerkers echt op de eerste plaats gezet. Voys zit gevestigd in Het Kwadraat, het voormalige Dagblad van het Noorden pand, vlakbij de IKEA.

Lees review(s) over Voys

Dataprovider.com

Dataprovider.com was tot voor kort nog bij ons volledig onbekend (shame on us), maar dit is een zeer interessant bedrijf qua product (een soort Google zoekmachine on steroids, maar dan voor bedrijven), maar ook zeker vanuit het perspectief van iemand die er werkt. Waar de werknemers het meest content mee zijn is het feit dat ze het hier echt belangrijk vinden om in werknemers te investeren. Zo krijg je hier een gratis lunch en een gratis leenfiets van de zaak. Alle werknemers krijgen verder volop de kans om zichzelf te ontwikkelen, en eigen inbreng en initiatieven worden actief gestimuleerd. De voertaal is hier Engels (interessant voor mensen die (nog) geen Nederlands kunnen) of mensen die het sowieso prettig vinden om in het Engels te communiceren. Hun kantoor zit in de welbekende Mediacentrale, wat vlakbij het treinstation Groningen Europapark is.

Lees reviews over Dataprovider.com

Klippa

Ook gevestigd in het Kwadraat (zelfs in dezelfde ruimte als Voys) zit de in 2015 opgerichte startup Klippa. Ze zijn het afgelopen jaar mede door een succesvolle investeringsronde enorm hard aan het groeien. Er staan op het moment dat ik dit schrijf welgeteld 15 vacatures open terwijl het bedrijf op dit moment slechts rond de 30 werknemers heeft. Bij Klippa krijg je veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en nieuwe dingen uit te proberen (oa. hackathons). Klippa heeft een STJARNA Score van 83%. Vooral op de punten "Werksfeer" en "Gevoel van waardering" scoort Klippa erg hoog!

Lees reviews over Klippa, geschreven door werknemers

Devhouse Spindle

Spindle is een dochteronderneming van Voys dus alles wat we bij Voys over de bedrijfscultuur hebben gemeld, geldt hier ook. Spindle is eigenlijk de development afdeling van Voys en VoIPGRID en andere projecten van Voys. Spindle zit ook in Het Kwadraat. Er werken ongeveer 50 man en dit zijn over het algemeen mensen die erg actief zijn in de Groningse "start-up" scene.

Bekijk de STJARNA werkgeverspagina van Devhouse Spindle

Payt

Payt kennen de meeste mensen wellicht als sponsor van FC Groningen, maar wat de meeste mensen niet weten is dat het ook een goede werkgever is. Hun product is het beste te omschrijven als "slimme cloud software voor debiteurenbeheer", dus een typische SaaS. Er is hier veel focus op nieuwe dingen leren, en als werknemer krijg je veel vrijheid om dingen uit te proberen. Er werken in totaal ongeveer 30 mensen, en qua technologieen werken ze oa. met Ruby on Rails en React.

Lees review(s) over Payt

Parkos

Parkos is een platform waar je als consument een parkeerplaats voor je auto kan boeken bij vliegvelden over bijna de hele wereld. Dit bedrijf is opgericht door Arne Bos en Peter Bosma en het kantoor zit aan de Hereweg, waar de ringweg en de Hereweg elkaar kruisen. Er werken ongeveer 40 mensen. Ook hier vindt men het belangrijk dat er aandacht is voor de ontwikkeling van elke werknemer, en worden eigen initiatieven juist gewaardeerd. De reviews die de werknemers van Parkos op onze website hebben achtergelaten zijn stuk voor stuk bijzonder positief en het bedrijf heeft, terwijl we dit schrijven, een STJARNA SCORE van 86.5%! Wat vooral erg wordt gewaardeerd zijn de sfeer in het team en de typische start-upvibe. De development cultuur kan worden omschreven als vrij pragmatisch en er is sprake van relatief veel technical debt. Maar er is wel de intentie om dat gaanderweg te verbeteren.

Lees reviews over Parkos

HackerOne

HackerOne is een wereldwijd uiterst succesvol bedrijf dat bedrijven helpt met het opsporen van security bugs in hun webapplicaties. Het hoofdkantoor zit in Silicon Valley, maar er is ook een kantoor in Groningen (op de hoek van de Griffeweg en de Europaweg). Dit is een bedrijf waar Engels de hoofdtaal is, wat super interessant is voor de steeds groeiende groep mensen die in Groningen wonen, maar geen Nederlands spreken. Er is een duidelijke focus op integriteit, transparantie, samenwerking en de community.

Bekijk de STJARNA werkgeverspagina van HackerOne

Ken jij nog meer goede (tech)werkgevers uit Groningen die in dit lijstje zouden moeten staan? Laat het ons weten of, als je er gewerkt hebt, plaats een review over deze werkgever op stjarna.nl.